Bu Blogda Ara

6 Ekim 2016 Perşembe

Vox VT20+ Elektro Gitar Amfisi - ALL IN 1

Vox VT20+ Elektro Gitar Amfisi - ALL IN 1 (Kullanıcı Yorumları)


90'lı yıllarda çocuk olanlar bilirler. O yıllarda game boylar  vardı. İçlerinde Tetris olurdu. Bazılarında ise Tetris'in yanı sıra bir çok oyun barındırırdı. Bunların üzerinde 99 in 1 yani 1 tanesinde 99 oyun var anlamını taşıyan yazılar yazardı. Vox VT serisi de amfilerin içerisinde bu yönüyle öne çıkıyor. Lambalı bir amfi olmasının yanı sıra bu cihaz 11 amfinin taklidine 3 farklı modda yapıyor. Bir anlamda 99 amfi modellemesi barındırıyor




Sonunda bir Vox Vt20+ aldım. Uzun süredir Vox VT20 serisini takip ediyordum. Öncelikle nasıl bir amfi almam gerektiğini inceledim. Lambalı amfiler, transistörlü amfiler ve hibrit modeller arasında bir çok modele göz gezdirdim. Peki ben alacağım amfiden ne bekliyordum?

Amfiden Ne Bekliyorum

Amfi alırken en zorlandığınız nokta burası olacaktır. Amfi almaya gittiğinizde ya da birine fikir danıştığınızda herkes size bu soruyu soracaktır. Benim amfiden istediğim şeyler çok basit. Slow rock, rock, metal, heavy metal ve henüz adını bilmediğim herşeyi çalsın; bir de gece yatmadan bulaşıkları yıkasın yeter. Arkadaşlar üzülerek söylüyorum ki böyle bir amfi yok ama bunların çok yakınlarında gezdiğinizi söyleyebilirim. Tabi bulaşık işini yine siz halletmek zorundasınız.

 Ben gitardan alabileceğim her türlü sesi seviyorum. Metallica çalmayı da seviyorum Beatles da çalıyorum. Yerli şarkıları heavy metal tonunda çalmaya bayılıyorum. Değişik seslerin bana ilham verdiğine inanıyorum. Sanırım bu yüzden modelleme amfisi alma konusunda karar verdim. 

Modelleme Amfisi Alıyorum

Modelleme amfisi deyince Line 6 Spider IV diyen birisi muhakkak çıkacaktır. Roland Cube serisi ilginizi çekmiştir ve forumlarda al bi' idcore 10 bak keyfine yazanları okumuşsunuzdur. Bende tamamını ve daha fazlasını inceledim. Hepsi güzel amfiler. Muhtemelen her biri mutlu olmanıza yetecektir. Ben alırken bana sunduğunu model ve efekt sayısının çokluğunu ve sesin doğallığını göz önünde bulundurdum. Hangisi daha önemli derseniz tabi ki sesin doğallığı ve kalitesi derim fakat sadece sesi doğal diye de üzerinde 3-5 tane modellemesi olan amfiyi de almam. Bu anlamda Vox VT20+'ın beklentilerimin çok üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Üzerindeki ton yelpazesi o kadar geniş ki tonları denerken zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.

Vt20+ Modellemeler ve Efektler

Vox VT20+'ı almadan önce kullanma klavuzunu okumanızı ya da amfinin tanıtım videolarını izlemenizi tavsiye ederim yoksa amfiyi elinize aldığınızda kafanız karışabilir. Ürünün sol üst köşesinde 11 amfi modellemesinden birini seçebiliyorsunuz. Bunun yanındaki tuş da her amfinin 3 farklı tonunu size sunuyor. Bu tuşa her bastığınızda yeşil turuncu ve kırmızı olarak renk değiştiriyor ve bu seçtiğiniz amfi üzerinde farklı seslere ulaşmanızı sağlıyor. Aynı zamandan seçtiğiniz her amfi için Gain, Volume, Treble, Middle, Bass ve Master ayarlarını yapabiliyorsununuz.

Ürün üzerinde 11 adet pedal barındırıyor ve bu pedalların değerini ayarlayabileceğiniz bir kolu mevcut. Bir çok amfiyi alışveriş listemden çıkarmamın sebebi Vox Vt20+ daki bu özellikti. Her amfiye bir çok pedalı bağlayıp deneyebiliyorsunuz. (Bir çok gitar çalan arkadaşın bir düğmeyle bu iş yapılabiliyorsa biz neden binlerce dolar para verip setup kurduk dediğini duyar gibiyim)


Pedalların yanında ki kol da chorus, flanger, echo, delay gibi 11 farklı efekte sahip. Bunları da seçtiğiniz amfiye ve pedala ekleyebiliyorsunuz. Bu efektler için de bir derinlik ayarı mevcut. Bunlara bir de 3 farklı reverb ekleyebiliyorsunuz.

Gördüğünüz üzere amfi size sadece amfi modeli değil bir setup modeli vaat ediyor. Yani amfilerden AC15'i seçip WAH pedalı, chorus ve reverb ekleyebilirsiniz ya da amfiyi çıplak sesi ile çalabilirsiniz. 

Tüm bunların yanı sıra gelelim amfinin en sevdiğim özelliğine. Vox'un geliştirdiği bir sistem sayesinde amfinin ses kalitesini düşürmeden watt ayarı ile oynayabiliyorsunuz. Güzel ülkemde herkes apartmanda yaşadığı için 20 watt'lık bir amfiyi kimse kullanamayacaktır. Bu yüzden amfinin wattını düşürerek sesin hacmini kaybetmeden gitarınızı çalabilirsiniz. Aynı özellik 20 wattlık amfinizi 30 watta çıkarmanıza da olanak sağlıyor.

Amfiye Footswitch bağlayabiliyorunuz ve bunun için 2 alternatifiniz var. VSF2a (2 tuşlu) ve VSF5 (5 tuşlu). Footswitch kutu içinden çıkmıyor. Ayrıca satın almanız gerekli Ben VSF5 ile beraber almayı tercih ettim. 

Son olarak gelelim kulaklık performansına. Ben gitarı genellikle kulaklık ile çalmayı seviyorum. Bu yüzden amfilerin kulaklık kalitelerine de büyük önem vermiştim. Elimde Sennheiser marka kulak üstü bir kulaklık var. Tanıtım broşüründe Vox Vt20+ size kulaklık ile kabin modellemesi vermeyi vaat ediyor. Kabin modellemelerinden anlamam fakat kulaklık sesi beni mest ediyor.

Ben bu amfiyi bir kaç haftadır severek kullanıyorum. Bir çok modelleme amfisi arasında iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Umarım siz de aradığınız sese ulaşırsınız. Bol müzikli günler dilerim.

Not: Vt20+ Vt40+ VT80+ Vt120+ aynı özelliklere sahip amfilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder